Räk- och laxstubbar

En lika god som lättgjord förrätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g skalade räkor, ca 500 g oskalad vikt
  • 50 g rökt lax
  • 2 ägg
  • 3 msk majonnäs
  • 1½ msk riven pepparrot
  • 1 dl crème fraiche
  • ca 1 dl gräslök
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 ark tunnbröd , 20 x 25 cm
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Spara räkor till garnering och hacka resten av räkorna grovt. Skala de kokta äggen och skär i mindre bitar. Tärna laxen. Blanda ägg, räkor, lax, gräslök ( spara 2 msk till garnering), dill, majonnäs, pepparrot, crème fraiche, och citronsaft.
  2. Smaka av med paprikapulver, salt och peppar och bred röran på tunnbröden. Rulla ihop tunnbröden från långsidan och vira in dem i plastfolie. Låt rullarna ligga i kylen minst två timmar.
  3. Skär rullen i bitar och ställ dem med snittytan upp. Garnera med räkor och gräslök.

Kommentarer

Jättegoda! Vi åt de här på midsommar :) De kommer jag göra igen!

Liknande recept

@zeta

Gazpacho

Kall tomatsoppa, lika god till lunch som till förrätt. Enkel att göra och lätt att förbereda, låt den gärna stå i kylen över natten,…