Räkbruschetta med havtornsvinägrett

Servera räkbruschettan som förrätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g räkor, med skal
  • 2 tomater
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 pepparfrukt, röd spansk
  • 1 lime
  • 1 koriander, kruka
  • 1 bladpersilja, kruka
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, nymald
  • 4 lantbröd, skivor
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • Vinägrett
  • 2 msk havtornsjuice
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar, nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala räkorna. Halvera, kärna ur och skär tomaterna i små tärningar. Skala och finhacka röd- och vitlök.
  3. Kärna ur och finhacka pepparfrukten. Halvera och pressa saften ur limen. Hacka koriander och persilja. Blanda räkorna med grönsaker, örter och limesaft. Smaka av med salt och peppar.
  4. Pensla brödet med olivolja. Skala och finhacka vitlöken. strö den över brödet. Rosta brödskivorna i ugnen på 180° ca 5 min per sida.
  5. Blanda ingrediensena till havtornsvinägretten.
  6. Fördela räksalladen på bruschettan och ringla vinägretten över strax före servering.

Kommentarer

Helt i min smak. Blev en ny "havtornsfavorit" i familjen :) Vinägretten har sedan används med glädje i både sallader och på avocados.

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr