Räkcocktail med saffransaioli

Räkcocktail låter som en riktigt lyxig rätt, vilket det kan vara. Jag har ätit både lyxiga och budgetvarianter, och det är inte alltid de lyxigare varianterna som är de godaste. Den här räkcocktailen är min mammas variation på en medelvariant.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g frysta räkor med skal
  • Grönsallad
  • ½ citron
  • Färsk dill
  • 3 ägg
  • ½ avokado
  • Saffransaioli:
  • 1 dl créme fraice
  • 1 msk majonnäs
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Salt
  • Vitpeppar
  • ½ g saffran

Gör så här

  1. Koka äggen, ca 10min.
  2. Skala räkorna.
  3. Skär sallad i små bitar, citronen i tunna skivor, äggen i fjärdedelar och avokadon i klyftor.
  4. Blanda ihop alla ingredienser till saffransaiolin.
  5. (tänk på att ju längre saffran är i såsen desto mer saffranssmak får den, smakerna dras ut med tiden).
  6. Häll sallad i ett glas, lägg ner ¼ ägg och några räkor, klicka över lite saffransaioli, tryck ner en avkadoklyfta, dekorera med dill och en citronskiva på glaset.
  7. Gör likadant med resten av glasen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr