Räkcurry med vitlök och ingefära

Passa på när du kan hitta räkor till extrapris. Smaken är kryddig men inte het. Kokt ris passar bra till, men man kan också servera rätten med bara bröd.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g skalade räkor
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tomater
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 4 msk matolja
  • 1 ½ tsk salt
  • Till servering:
  • Kokt ris eller bara bröd

Gör så här

  1. Skala löken och dela den i bitar och skala vitlöksklyftorna.
  2. Kör lök, vitlök, ingefära, gurkmeja och paprikapulver i matberedare till en smidig pasta.
  3. Värm oljan till medelvärme i en stekpanna eller wok. Lägg i pastan och låt den fräsa i minst 5 minuter eller tills oljan har skilt sig från kryddorna och flyter upp.
  4. Hacka tomaterna och blanda ner dem och räkorna i woken, fräs i ytterligare 1-2 minuter tills räkorna är genomvarma.
  5. Skumma av överflödig olja och krydda med salt. Ska du servera rätten med ris, kan du också sätta till ett par matskedar vatten för att få mer sås.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…