Räkor i vitlöksolja (Gambas al ajillo)

Typisk spansk smårätt. Använd endast råa räkor som finns att köpa djupfrysta. De är mycket lätta att skala som råa.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg räkor med skal
  • 3 dl olivolja
  • 2 färska chilifrukter eller 4 torkade, smulade Chilifrukter.
  • 6 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Persilja

Gör så här

  1. Skala räkorna.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna med höga kanter. Skiva vitlöken tunt och fräs den och chilin i oljan. När vitlöken börjar få färg är det dags att lägga i räkorna. Låt allt fräsa vidare ett par minuter. När räkorna börjar bli rosa är de färdiga. Salta och strö persilja över.
  3. Baguett eller annat vitt bröd är jättegott att suga upp oljan med. Mums!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…