Räkor med lime och chili

Med lime, chili, pepper och färska örter får räkorna ny spännande smak. Hela rätten lagas i stor stekpanna eller wok. Servera gärna med ett gott vin eller en kall god öl.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg räkor med skal
  • 4 portioner äggnudlar
  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka mynta
  • ½-1 röd chili
  • Saft och skal av 1 citron
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½-1 tsk svartpeppar
  • 1 msk fisksås
  • Olivolja

Gör så här

  1. Skala räkorna. Koka äggnudlarna enligt förpackningens anvisningar. Häll bort vattnet och spola nudlarna i kallt vatten. Ringla över lite olivolja. Dela eventuellt nudlarna i mindre bitar.
  2. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Kärna ur chilin och ta bort hinnorna. Finhacka den. Plocka loss bladen från örterna. Hacka bladen.
  3. Fräs vitlök, chili och några stjälkar från örterna i lite olivolja på svag värme tills löken är mjuk och glansig. Ta upp stjälkarna.
  4. Tillsätt rivet skal och pressad saft av limen, svartpeppar och fisksås. Låt det koka upp. Lägg i räkorna och ta pannan från värmen. Låt den stå ca 10 minuter. Tillsätt äggnudlarna och låt allt bli genomvarmt. Strö över örterna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…