Räkor och ägg i currygräddfil

En enkel och god förrätt. Kanske något för Nyårsfesten...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 500 - 600 g räkor
  • 2 dl gräddfil
  • 1 tsk curry
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 krm salt
  • 1 salladshuvud
  • dill

Gör så här

  1. Hårdkoka äggen. Skala dem och skär dem i klyftor.
  2. Skala räkorna.
  3. Blanda gräddfilen med curry, tomatpuré och salt.
  4. Skölj och strimla salladen. Fördela den i portionsskålar eller på assietter.
  5. Lägg räkor och ägg ovanpå salladen och häll på gräddfilssåsen. Garnera med dillkvistar.
  6. Servera gärna med sprödvärmt bröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@zeta

Gazpacho

Kall tomatsoppa, lika god till lunch som till förrätt. Enkel att göra och lätt att förbereda, låt den gärna stå i kylen över natten,…