Räkrulle

En egen påhittat förrätt som räcker till många som blev riktigt smarrigt. Gott till både som förrätt eller till buffén. (Kortet är taget innan det goda innehållet hade stelnat till.)

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 125 g smör
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 2-3 msk Provencale Örtkryddor
  • Salt
  • Peppar
  • Fyllning:
  • 150-200 g färskost med vitlök och kryddor
  • 2 dl crème fraiche
  • 75 g röd stenbitsrom
  • ½ finhackad rödlök
  • Ca 200-300 g skalade räkor ( jag hade små räkor. Halvera och dela räkorna om du har stora )
  • Dill
  • 2 msk majonnäs (valfritt)

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Rör i mjölet och häll i mjölken. Koka upp under kraftig omrörning tills degen släpper.
  2. Låt svalna en stund. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa kraftigt gärna med en elvisp.
  3. Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i ugnen på 200º i ca 20 minuter. Låt kallna.
  4. Rör samman fyllningen och bred ut den på den kalla bottnen. Rulla ihop som en rulltårta. Låt den stå svalt ett tag innan den skäres upp i bitar. Garnera varje bit med räkor eller en laxskiva och dill.
  5. Servera med lite salladsblad och gurkskivor.

Kommentarer

Jättegoda!! Min fyllning blev dock lite rinnig, så det blev lite svårt att arbeta med den. vet inte om det var meningen eller om det något blev fel. Följde receptet i alla fall. Smaken blev supergod!!
Låter super. Prövar oxå. Madde
Supergod, vi hade den som förrätt och vår lille (9år) son formligen älskar den. Gissa om räkrulle kommer att finnas oftare på vårt bord. Jag blandade ner rökt lax i fyllningen och garnerade med lite dill o räkor. Plus i kanten är att den är lättgjord.
Vad gott detta låter, det ska verkligen testas. Längtar redan =)

Liknande recept

@zeta

Gazpacho

Kall tomatsoppa, lika god till lunch som till förrätt. Enkel att göra och lätt att förbereda, låt den gärna stå i kylen över natten,…