Rårakor med rom och crème fraiche

Snabbt fixat, ljuvligt gott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 stora potatisar
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Smör till stekning
  • Tillbehör:
  • 100 g löj- eller stenbitsrom
  • 2 dl crème fraiche
  • 4 msk finhackad rödlök
  • Garnering:
  • Finskuren gräslök

Gör så här

  1. Skala potatisen och riv den grovt. Krama ur vätskan och krydda potatisraspet med salt och peppar.
  2. Hetta upp smör i en stor stekpanna. Lägg i 4 klickar av raspet och platta till dem med en stekspade så att de blir tunna. Stek tills de har fått fin färg, ca 2-3 min på varje sida.
  3. Servera rårakorna varma med sina tillbehör och garnerade med finskuren gräslök.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…