Regnbåge med saffranssås

Fisk borde vi äta mer av. Prova denna kalasgoda rätten.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 portionsregnbågar, à ca 250 g
  • 1 tsk salt
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 uppvispat ägg
  • ½ dl ströbröd
  • 2 msk margarin
  • Saffranssås:
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 ½ dl vatten
  • 0,25 g saffran (1/2 kuvert)
  • 2 ½ msk vetemjöl
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • Tillbehör:
  • Kokt basmatiris
  • Ca 250 g kokta sockerärter
  • Limeklyftor

Gör så här

  1. Filéa fisken, skinn- och benfri. Salta filéerna och vänd dem först i mjöl, sedan ägg och sist ströbröd. Stek i fettet tills de är genomstekta, ca 2 minuter per sida.
  2. Koka upp vatten och smulad buljongtärning i en kastrull. Vispa i saffranet så att det löser sig. Blanda mjöl och grädde och vispa ner i såsen. Låt den sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt. Servera fisk och sås med tillbehören.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept