Rensauté med messmörsås och rostade rotfrukter

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g reninnanlår i tärningar
  • 2 morötter (ca 150 g)
  • 2 palsternackor (ca 250 g)
  • 700 g mandelpotatis
  • 1 tsk strösocker
  • ½ dl crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • ½ hönsbuljongtärning
  • 1 msk messmör
  • 2 dl rödvinssås (sök recept "Rödvinssås")
  • Rårörda lingon och bladpersilja till servering
  • Rapsolja
  • Smör
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C. Skala och skär rotfrukterna i stavar. Blanda med 2 msk rapsolja, socker, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Rosta i långpanna i ugnen ca 35 minuter.
  2. Koka ihop crème fraiche, vatten och hönsbuljongtärning. Vispa ner messmör.
  3. Bryn renköttet hastigt runtom i en stekpanna i 1 msk smör. Häll över rödvinssåsen när köttet fått färg. Låt koka i ca 3 minuter. Servera genast med rotfrukter, messmörsås, rårörda lingon och lite strimlad persilja.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@vinklubben

Coq au vin

En trevlig och smakrik kycklingrätt med sidfläsk, vitlök och rödvin. Tillsammans med potatispuré och ett glas Roodeberg får du en perfekt middag.