Renskav med bacon

Jag har alltid gillat renskav och här är ett gott recept.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 240 g renskav
  • 140 g bacon
  • 1 gul lök
  • 4 msk smör
  • 4 dl grädde
  • Vitpeppar
  • Svartpeppar
  • Till servering:
  • Stekt, tärnad aubergine
  • Röd paprika

Gör så här

  1. Tina skaven till hälften och skär den tvärs över till tunna strimlor. Skala och hacka löken. Strimla baconet.
  2. Lägg baconet i kall stekpanna och hetta upp. Låt baconet fräsa i sitt eget fett och sedan rinna av på hushållspapper. Fräs löken i smör och ta upp. Fräs skaven i omgångar i smör och blanda ner lök och bacon.
  3. Slå över grädde och koka upp. Låt sjuda utan lock tills grädden kokat ihop något. Smaka och känn om det behövs ytterligare salt. Oftast är baconet så salt att extra inte behövs.
  4. Krydda med vit- och svartpeppar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@vinklubben

Beer can burgers!!

Varianter på det här receptet har blivit internet klassiker men med älgfärs blir det en extra dimension. Älgfärs kan bli torr och blandas ofta…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr