Renskav med messmör och lingon

Renskav med messmör ngt att variera med.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g renskav (eller viltskav)
  • Svenskt smör
  • 10 g strimlade morötter
  • 10 g strimlad rotselleri
  • 1 skivad gul lök
  • 6 dl köttbuljong
  • 2 dl Milko Vispgrädde 40%
  • 100 g Fjällbrynt Messmör
  • 1 tsk krossade enbär
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Maizena
  • 0,5 dl frysta lingon
  • 10 g hackad persilja

Gör så här

  1. Bryn skav i smör tills det har fått färg. Tillsätt morötter, rotselleri och lök och bryn utan att det tar färg. Häll över buljongen och låt sjuda, ca 30 minuter tills köttet är mört. Tillsätt grädde och smaka av med messmör, enbär, salt och vitpeppar. Red av med maizena till önskad konsistens. Tillsätt lingon och persilja.
  2. Servera genast med kokt potatis och inlagd gurka

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…