Renskav med pressad potatis

Renskavsgryta med norrländska smaker. Messmör, kaffe och lingon tycker jag passar ihop och förstärker viltsmaken.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g renskav eller viltskav
  • ½-1 purjolök
  • 2 msk smör
  • 2½ dl mellangrädde
  • 3 msk messmör
  • 2 msk flytande oxfond
  • ½ dl starkt kaffe
  • 2 msk lingonsylt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Skölj och skiva purjolöken. Bryn renskav i smör 2-3 min och blanda ner purjolök mot slutet.
  2. Häll på grädde, messmör, fond och kaffe och låt koka ihop i några minuter. Smaksätt med lingon, vitlök och peppar.
  3. Servera med pressad potatis, lingonsylt och sallad.

Kommentarer

Kanongott!! Till och med kräsna barn gav tummen upp!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…