Renskav på jämtlandsvis

Finfin vardagsmat

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 pkt renskav
  • 1 stor gul lök
  • 200 g champinjoner, färska
  • 2 msk smör
  • 9 enbär, krossade
  • 2 tsk soja
  • 2 msk messmör
  • 2 dl crème fraiche
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Tina renskavet något. Skala och hacka löken. Skiva champinjonerna. Fräs löken i smör tillsammans med de krossade enbären i en tjockbottnad gryta. Bryn svampen. Stek renskavet i stekpannan.
  2. Lägg över svamp och renskav i grytan och tillsätt soja, messmör och creme fraiche.
  3. Låt småputtra under lock i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera med kokt pressad potatis eller ris och sockerärtor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…