Renstek

Vilt är gott.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg renstek
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 tsk krossade enbär
  • Sås:
  • 25 g smör
  • 3 msk mjöl
  • 4 dl sky eller viltfond
  • 2 dl grädde
  • 1 msk rödvinbärsgelé

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 grader för färskt kött eller 70 grader för fryst kött.
  2. Gnid in salt, peppar och enbär i köttet. Lägg det direkt i en ugnssäker form. Sätt in termometern. Stek köttet i nedre delen av ugnen, tills termometern visar på 77 grader.
  3. Låt svalna något och skär sedan i tunna skivor. Koka samman alla ingredienserna till såsen i en kastrull och servera till köttet. Kokt potatis och lättkokta grönsaker är gott till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept