Revbensspjäll på rotsaksbädd och röda linser med pesto.

Allt-i-ett.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 325 g sötpotatis
  • 25 g purjolök, enbart grönt
  • 75 g rotselleri
  • 150 g rödbetor
  • 156 g pesto genovese classico
  • 3 dl röda linser
  • 6 dl vatten
  • 750 g tjocka revbensspjäll
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk citronpeppar

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 175 grader.
  2. Skala och skär rotsakerna i skivor. Skär även sellerins gröna "blad" i mindre delar och purjolökens blad klipps eller skärs i smala bitar.
  3. Smörj formen. Lägg i skivorna,med sötpotatis först, rödbetor nästa lager och sötpotatis som 3:e varv.
  4. Fördela rotsellerin och purjolöken jämnt över det hela och häll på jämnt också, 3 dl röda linser, samt 6 dl vatten. Blanda ner all Pesto från burken.
  5. Salta och peppra revbensspjället och lägg det överst, med bensidan neråt.
  6. Sätt i termometern i den tjocka delen av köttet. lägg över aluminiumfolie om du använder den lilla ugnen. Det bränns lättare då.
  7. Ta av folien när termometern visar 65 grader. Allt är färdigt när termometern visar 70 grader. Det tar drygt 1 tim i ugnen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…