Ripa alá Storvätteshågna

Färsk ripa med ev tillbehör.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 st ripor
  • Smör
  • Vitpeppar
  • Salt
  • Whiskey (famous eller vad ni har hemma)

Gör så här

  1. Plocka och ta ur riporna.
  2. Ta ur brösten och spara skroven, skroven anvädns separat till fond för ev sås (om ni befinner er hemma och ej på fjället).
  3. Krydda brösten med vitpeppar och salt, undertiden hettar ni upp gjutjärnspannan och smälter smöret.
  4. Stekbrösten snabbt på högvärme i ca 1 min på var sida, sedan snabbt i med whiskey och flambera tills alkoholen brunnit ut.
  5. Servera med det ni har med er på fjället (kokgrönsaker i konserv osv), gärna med ett gott rödvin tex Brownbrothers el dyl.
  6. Om ni vill anvädna detta recept till hängd fågel lägg på en minut i stektid och användskroven till fond och sås etc.
  7. Ungsrostade palsternackor, morötter och kolrötter är ett ypperligt tillbehör.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…