Risotto med knaperstekt bacon

Underbart god risotto! Den funkar bra som ensamrätt, eller tillsammans med kyckling av nåt slag. Tänk på att inte koka risotton för länge. Då blir den som gröt!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 dl arborio- eller avorioris
  • ca 1 l kyckling- eller hönsbuljong
  • 1 dl vitt vin (matlagningsvin går bra)
  • 1/2 finhackad gul lök
  • 4 msk smör
  • 4 dl riven ost
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 paket knaperstekt bacon i bitar

Gör så här

  1. Koka upp buljongen och vinet och häll upp i en skål.
  2. Fräs lök i lite av smöret i en kastrull med tjock botten.
  3. Rör i riset och fräs någon minut.
  4. Späd med buljongen allt eftersom men spara cirka 2 dl till serveringen.
  5. Glöm inte att röra då och då.
  6. Koka i 15-20 minuter. Riset ska ha en
  7. aldentekärna, men ändå vara krämigt.
  8. Späd med de sista decilitrarna buljong, rör ner ost, peppar bacon och resten av smöret.

Kommentarer

Receptet är redigerat för att det skulle bli godkänt. Jag tog bort numreringen i beskrivningen.

Liknande recept

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr