Rissallad med räkor

En frisk, lätt och lite annorlunda sallad i italiensk tappning.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl långkornigt ris
  • 1 msk olivolja
  • 1 kg räkor med skal, färska eller djupfrysta
  • 5 soltorkade tomater inlagda i olja
  • ½ gurka
  • 16 körsbärstomater
  • 12 salladsärtor
  • 10 gröna oliver
  • Dressing:
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 10 strimlade basilikablad
  • ½ msk färsk finhackad timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Servering:
  • Lantbröd

Gör så här

  1. Koka riset al dente i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Spola hastigt av med kallt vatten i ett durkslag. Låt rinna av och häll över i en salladsskål. Tillsätt olivoljan, rör om och låt svalna.
  2. Koka salladsärtorna i 1 minut i lättsaltat vatten.
  3. Skala räkorna, skär de soltorkade tomaterna i strimlor, skär gurkan i tärningar och dela körsbärstomaterna i kvartar.
  4. Lägg alltsammans i skålen med ris, tillsätt salladsärtor och oliver.
  5. Rör sammans alla ingredienser till dressingen i en skål och häll den sedan över riset. Blanda väl och smaka av med salt och peppar.
  6. Servera rissalladen med ett gott lantbröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept