Röding med höstfräs

Ugnsbakad len röding som serveras med ett höstfräs av potatis, haricots verts och svamp. 507 kalorier per portion

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g potatis
  • 250 g haricots verts
  • 500 g rödingfiléer
  • ½ tsk salt + 2 krm till svampen
  • 1 krm svartpeppar + 1 krm till svampen
  • 1 liter färsk svamp eller fryst tex. Ica selection, 450 g
  • 1 msk smör
  • 1 msk rapsolja
  • 1 kruka persilja
  • Sås:
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 1 krm timjan
  • 1 ½ msk äppelcidervinäger
  • 1 grönsaksbuljongtärning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Koka potatisen, låt bönorna koka med de sista 3 minuterna. Häll av och skölj bönor och potatis i kallt vatten. Halvera potatisen.
  3. Koka upp grädden, timjan och äppelcidervinäger till såsen. Smula ner buljongen och koka ner till hälften.
  4. Salta och peppra rödingen och lägg filéerna på en plåt med skinnet uppåt. Baka mitt i ugnen 10-12 minuter.
  5. Stek svampen i en stekpanna, tillsätt smör och olja när all vätska kokat bort. Salta och peppra.
  6. Tillsätt potatis och bönor till svampfräset och stek 5 minuter så att potatisen får lite färg.
  7. Dra av skinnet från rödingen och servera med fräset, garnera med persilja.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept