Rödingfilé med krossade rotsaker

För alla fiskälskare.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 850 g mandelpotatis, skalad
  • 380 g jordärtskocka skuren i 1*1 cm tärningar
  • 420 g kålrot skuren i 1*1 cm tärningar
  • 2 tomater, skållade och urkärnade, skurna i tärningar
  • 1 dl grovt hackad bladpersilja
  • 75 g smör
  • 2 msk ljus sirap
  • Salt
  • Peppar efter smak
  • Rödingfilé:
  • 1,3 kg pinnbensdragen rödingfilé
  • 250 g rensade och förvällda murklor
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Smör till stekning
  • Syrlig citronsås:
  • 1 st citron
  • 2 dl crème fraîche
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Koka den skalade mandelpotatisen i saltat vatten. Efter tre minuter tillsätter du den tärnade kålroten och jordärtskockan som kokas mjuka tillsammans. Slå av vattnet och låt ånga av.
  2. Tillsätt resterande ingredienser och stöt till ett grovt mos.
  3. Syrlig citronsås: Pressa citronen i crème fraîchen och smaka av med salt och peppar.
  4. Rödingfilé: Stek rödingfilén lätt i smör, krydda med salt och vitpeppar. Bryn sedan murklorna i resterande smör.
  5. Arrangera de krossade rotsakerna mitt på tallriken, lägg rödingbitarna på. Strö de brynta murklorna runt om och ringla citroncrème fraîchen med en sked över murklorna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@vinklubben

Coq au vin

En trevlig och smakrik kycklingrätt med sidfläsk, vitlök och rödvin. Tillsammans med potatispuré och ett glas Roodeberg får du en perfekt middag.