Rödspätta i Lergryta

Behåller smakerna i lergrytan

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 16 normalstora kokta potatisar
  • 10 tomater
  • 2 rödlökar
  • 800 g rödspättafilé
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Rivet skal av 2 citroner
  • 1 liter fiskbuljong
  • 1 burk tomatjuice, ca 1 1/2 dl
  • 3 msk färsk strimlad basilika

Gör så här

  1. Blötlägg lergrytan i en kvart. Smörj grytan med smör.
  2. Skiva potatis, tomat och rödlök och varva hälften av potatisen och hälften av tomaterna i botten av grytan.
  3. Rulla rödspättafilérna, salta och peppra och lägg dem ovanpå. Varva resten av potatisen och tomaterna över fisken och tillsätt citronskalet och den skivade rödlöken.
  4. Häll på fiskbuljongen och tomatjuicen och strö till sist över strimlad basilika.
  5. Ställ grytan i kall ugn, sätt värmen på 200° och låt puttra i cirka 45 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept