Rödspätta med smak från Indien

Hjärtvänligt recept!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 gul lök, hackad
  • 2 viltöksklyftor, finhackade
  • 1 cm färsk ingefära, finriven
  • 1 msk Becel flytande
  • 1 krm gurkmeja
  • 1 krm chilipulver
  • ½ tsk salt
  • 2 krm garam masala
  • 4 msk cashewnötter eller mandlar, hackade
  • 2 tomater, i tärningar
  • 2 ½ dl Becel Mat 15%
  • 1-2 krm salt
  • 500 g rödspätta, filéer
  • 1 citron i klyftor

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök och ingefära på svag värm i Becel flytande i en vid stekpanna med höga kanter. Låt löken bli mjuk utan att ta färg.
  2. Tillsätt kryddor, salt, nötter, tomat och Becel Mat i pannan. Låt sjuda på svag värme ca 5 minuter.
  3. Salta lätt på spättafiléer. Rulla ihop och lägg ner dem i såsen. Låt koka under lock ca 5 minuter. Vänd dem efter halva tiden.
  4. Servera med citronklyftor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…