Rönnbärsmarinad

Marinad passande nöt eller storvilt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 msk rönnbär
  • 2 dl vitvinsvinäger
  • 1 skivad lök
  • 1 skivad morot
  • 1 tsk krossade vitpepparkorn.

Gör så här

  1. Blanda marinaden i en plastpåse och lägg ner köttet i marinaden och knyt ihop påsen, placera därefter påsen i kylskåpet.
  2. Hur lång tid du marinerar din köttbit beror på hur mycket du vill möra köttet och hur stark prägel du vill att det ska få av marinadens kryddor, minst två timmar men max två dygn är en riktlinje om du inte planerar att göra en surstek.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@jan-q

Leilas godaste revbensspjäll

Revbenspjäll som är saftiga, smakrika och alldeles underbart goda på julbordet. Revbensspjällen kokas först mjälla och sedan glaseras de i ugnen. Att förkoka revbensspjäll…

@masseborglund

Grillmarinad Mazzola

En grillmarinad använder man för att möra och smaksätta kött. Den här speciella marinaden påminner mycket om den marinad man använder på affärerna där…