Rollmops

God och enkel förrätt. Passar till många tillfällen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 matjesfiléer ca 200 g
  • 1 rödlök
  • Bordsmargarin
  • 4 skivor mörkt grovt bröd
  • 4 äggulor
  • Dill

Gör så här

  1. Låt matjesfiléerna rinna av. Dela dem på längden.
  2. Skala och finhacka löken.
  3. Bred ett tunt lager bordsmargarin på brödskivorna.
  4. Fördela den hackade löken över hela smörgåsen.
  5. Lägg en matjesfilé i ring mitt på varje brödskiva.
  6. Häll en rå äggula i varje ring och garnera med en dillvippa.
  7. Servera rollmopsen med ett kryddigt öl och ev. en blandad sallad.
  8. Rödlöken kan blandas med hackad gräslök eller finstrimlad purjolök.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept