Roséfilé

Snabb, festlig rätt med fläskfilé.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 fläskfilé ca 500 gr
  • 3 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk krossad rosépeppar
  • ½ buljongtärning
  • 1 tsk soya
  • 1 tsk franska örter (torkad krydda på burk)
  • 1 msk hackad persilja

Gör så här

  1. Skär filén i skivor och bryn dem i smör tills de får fin färg, sänk värmen och häll över grädden. Smula över en halv buljongtärning och tillsätt rosépepparn, soya, salt och de franska örterna. Låt puttra på svag värme i ca 5 minuter.
  2. Strö över den hackade persiljan innan severingen. Både ris och pasta passar bra att severa till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@koppargrytan

Buljongkokta revben

Dessa buljongkokta och grillade revben kommer bli succé på sommarens grillpartyn! Koka sakta dina spjäll till köttet släpper lätt och pensla sedan det avrunna…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr