Rosmarinmarinerad fläskfilé

Fläskfilé är alltid gott och lätt att variera - här till många gäster...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1½ kg fläskfilé
  • 3 msk Milda
  • Marinad 1:
  • 1 liter vatten
  • 75 g salt
  • 1½ msk Knorr rosmarin
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • 1 tsk Knorr vitpeppar, malen
  • Marinad 2:
  • 1½ citron skalet
  • 2 dl olivolja
  • 1 msk Knorr rosmarin
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • ½ tsk Knorr svartpeppar, grovmalen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°g.
  2. Putsa filéerna fria från hinnor och bryn dem runt om i Milda i en stekpanna. Lägg sedan över köttet i ugnssäkra formar.
  3. Stek filéerna i mitten av ugnen tills innertemperaturen på köttet är 65-70°g, ca 30-40 minuter.
  4. Gör under tiden i ordning marinad 1.
  5. Koka upp vatten, salt, rosmarin, vitlök och malen vitpeppar. Lägg ner filéerna i marinaden och förvara kallt i ca 12 timmar. Ta upp filéerna och häll bort marinaden.
  6. Skär det gula av citronskalet i smala, smala strimlor. Bäst gör man det med ett zestejärn. Förväll citronstrimlorna i lite vatten i ½ minut.
  7. Häll av vattnet.
  8. Blanda citronskal med övriga ingredienser till marinad 2.
  9. Skiva filéerna ganska tunt och häll över marinad 2 några timmar före servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…