Rosmarinrostade rotfrukter med skinka och honungsyoghurt

Rostade rotfrukter har strykande åtgång och på hösten blandas gärna i äpplen också.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 8 potatisar
  • 4 morötter
  • 4 palsternackor
  • 2 äpplen
  • 1 msk olja
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt, helst flingsalt
  • 1 msk färsk rosmarin eller 1 tsk torkad
  • Sås:
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk honung
  • ½ tsk salt
  • Till servering:
  • Tunna skivor rökt skinka, gärna örtkryddade
  • Färsk rosmarin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala potatis och rotfrukter och skär dem i bitar. Blanda olja, vitlök, salt och rosmarin i långpanna.
  3. Stek först potatis och morötter i mitten av ugnen ca 15 minuter. Lägg i palsternackan och stek ytterligare 10 minuter.
  4. Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Lägg dem i långpannan och stek allt i ytterligare 10 minuter.
  5. Smaksätt yoghurten med honung och salt.
  6. Servera rotfrukterna med skinka och sås.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept