Rostade pumpakärnor

Dessa pumpakärnor gör jag av de kärnor som finns i Halloween-pumpor. Jag brukar krydda hälften enbart med salt och den andra hälften med både salt och chiliflakes. De är jättegoda att äta som de är, till pumpasoppa, eller i sallad.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pumpakärnor från en "Halloweenpumpa"
  • Salt
  • Ev. Chiliflakes

Gör så här

  1. Skölj pumpakärnorna noga i vatten. Om de har fått torka, lägg dem i vatten en stund. Sprid ut kärnorna på en bakplåtspapper försedd plåt. Strö över salt och eventuellt chilipulver. Rosta kärnorna i 175 grader C i 20-30 minuter, tills de är gyllene och helt torra. Förvara i en tät burk.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Kraftfull och elegant - "Världsklass!"
329 kr