Rullader med svampfyllning

Delikata rullader med god gräddsås. Har du färska kantareller blir de ännu festligare.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 8 lövbiffar
  • Salt
  • Peppar
  • Fyllning:
  • 1 stor gul lök, finhackad
  • 100 g champinjoner eller kantareller hackade
  • 4 tomater, skållade och skalade
  • 1 tsk körvel
  • 1 krm timjan
  • Sås:
  • 2 dl buljong
  • 1 dl grädde
  • 1-2 tsk kinesisk soja
  • 1 tsk ljus dijonsenap
  • Arrowrot och vatten
  • Hackad persilja

Gör så här

  1. Fräs lök och svamp i matfett tills vätskan kokat in. Lägg i tomater och kryddor och koka i 10 minuter.
  2. Platta ut köttet och fördela fyllningen över biffarna. Rulla ihop och fäst med tandpetare.
  3. Bryn rulladerna väl runt om och lägg dem i en gryta. Häll i buljongen och låt grytan småkoka cirka 45 minuter.
  4. Ta upp rulladerna. Späd skyn med grädde och smaka av med soja och senap.
  5. Red med lite arrowrot utrört i vatten. Strö över persilja.
  6. Servera med gelé eller lingon.

Kommentarer

Mycket goda men räcker inte till fyra personer ;) Jag använde kantareller från frysen, färska kryddor från trädgården och creme fraiche eftersom ingen grädda fanns hemma just då. Uteslöt också senapen.

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr