Mammas ansjovistårta
Det är världens godaste och enklaste ansjovistårta. även de som inte tycker om fisk äter denna tårta. Perfekt till påsk och midsommar, men även…
En väninna bjöd på detta runt påsk en gång och jag föll pladask för maträtten! Nu delar jag med mig av receptet så fler kan njuta :P Bild kommer så fort jag lagat i ordning rätten och kommit ihåg att fotografera den... ;) Min väninna lärde sig maträtten av sin mamma som i sin tur lärt sig rätten när de bodde i Holland någon gång i början av 50-talet. Men det är en rysk rätt från början, därav namnet: Russian Eire. Man kan servera rätten som ensam rätt: 4-5 personer, på smörgåsbord: 10 personer eller varför inte som förrätt. Perfekt på buffén!
Det är världens godaste och enklaste ansjovistårta. även de som inte tycker om fisk äter denna tårta. Perfekt till påsk och midsommar, men även…
Imponera till påsk med vackert blodröda påskägg.
En unik söt efterrätt till Påskfesten. Min inspiration kommer från spanska buñuelos de viento (vindmunkar) från Almogía Málaga, ett arabiskt recept som detta är…
Påskig dessert ”Filadelphia/grädde/citron fyllda Kinderägg med en klick Lemoncurd” Riktigt gott i smaklökarna. Kan även bytas ut till annan smak som aprikos, apelsin eller…
Sillen är en viktig del i våra högtider. Jul, påsk och midsommar är sillen i centrum. Själv älskar jag sälta, krämighet och hetta! Därför…
Experimenterade fram denna kavring för att få ett nytt alternativ att servera gubbröra på. Vitlöken och spiskummin gav en god mild karaktär åt kavringen.…