Saftig Smörgåstårta

Saftig smörgåstårta fylld med grädde, ägg och tonfisk. Skall stå en natt i kylskåp

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Landgångsbröd
  • 1,5 burk majonnäs
  • 7,5 dl vispgrädde
  • 1 kg ägg (ca 18 st)
  • 1 burk tonfisk (150 g)
  • gurka
  • tomater
  • räkor
  • citroner

Gör så här

  1. Koka äggen. Vispa grädden och blanda den med majonnäsen (spara 1/3). Blanda ner tonfisken. Hacka äggen och rör ned dem i blandningen. Kantskär bröden. Gör fyra lager bröd med tre lager fyllning. Bred på majonnäsgrädden. Låt stå över natten i kylskåp. Garnera med ägg, tomat, gurka, räkor och citroner

Kommentarer

Jag undrar också, hur många portioner? Hur mycket landgångsbröd? 18 ägg??? Och bara en burk tonfisk??
Hur många personer räcker detta recept till?

Liknande recept

@anderstam

Tonfiskrulle

Härligt frisk tunnbrödsrulle med sommarkänsla. Passar lika bra på buffén som på picknick. Själva röran fungerar även bra till smörgåstårtor och landgångar.