Salsa alla boscaiola

Betyder "Skogssås" och kommer från Bo Hagströms kokbok.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g skogssvamp, tex karljohan eller kantareller
  • 3 msk extra jungfruolja
  • 120 g pancetta eller rimmat sidfläsk
  • 1 gul lök
  • 200 g körsbärstomater
  • 3 msk kokt vatten
  • 40 g urkärnade svarta oliver
  • ½ dl finhackad persilja

Gör så här

  1. Rensa svampen och skär den i mindre bitar.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs fläsket skuret i små tärningar tillsammans med finhackad lök och svamp.
  3. Tillsätt tomaterna, delade i halvor, när löken börjar mjukna. Späd med kokvatten.
  4. Låt puttra på svag värme i ca 10 minuter.
  5. Tillsätt tunt skivade oliver och persilja. Rör om så att smakerna blandas.
  6. Servera med t ex penne rigate, fusilli eller farfalle.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept