Salsa Verde

Favorit från Italien. Gott till skaldjur, fisk och grönsaker från grillen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 sardellfiléer
  • 1¼ dl extra jungfruolja
  • 3 msk kapris
  • 14 g grov färsk persilja
  • 14 g grov färsk mynta
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1 tsk dijonsenap
  • Saften av en 1½ citron
  • ½ tsk salt

Gör så här

  1. Skölj kaprisen och låt dem rinna av. Pressa vitlöks-klyftan. Lägg sedan alla ingredienser i en matberedare och mixa kort tills du får en grovhackad, tjock sås.
  2. Vill man ha en jämnare sås, kan man mixa en längre stund. Häll såsen i en liten skål och täck med ett tunt lager olivolja. Såsen går att förvara i kylskåpet i upp till en vecka eller i frysen i upp till två månader.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…