Saltlake till tjälknöl

Tillägnat alla som har tillgång till älgkött.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 dl grovsalt
  • 2 msk strösocker
  • Vitpeppar
  • 1 l vatten

Gör så här

  1. Blanda 2 dl grovsalt per liter vatten i en stor kastrull.
  2. Tillsätt 2 msk socker per liter vatten samt vitpeppar.
  3. Koka upp allt och dra kastrullen från plattan. Sänk ner tjälknölen och låt den ligga och dra i 5-6 timmar. Klar att tas upp och skäras i tunna, tunna skivor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@vinklubben

Beer can burgers!!

Varianter på det här receptet har blivit internet klassiker men med älgfärs blir det en extra dimension. Älgfärs kan bli torr och blandas ofta…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr