Sås – Vitvinsås till fisk

Vitvinssås är alltid gångbart till kokt eller pocherad fisk och kan dessutom användas som bas för olika smaker

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 + 1 msk smör
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 5 dl fiskfond (se mitt recept på fiskfond)
  • 3 dl grädde
  • 2 dl vitt torrt vin
  • 1 dl hackade champinjoner
  • 1 hackad lök
  • ett knippe hackad persilja

Gör så här

  1. fräs lök, champinjoner och persilja i smöret utan att det tar färg.
  2. Tillsätt mjölet och rör ut ev. klumpar
  3. Tillsätt kokande fiskfond och vittvin
  4. Koka ca 15-20 minuter
  5. Tillsätt grädden och låt koka ned till såsen blir 'simmig'
  6. Sila såsen och montera en klick smör
  7. Tips:
  8. Jag har alltid hemma Åkessons Vino Bianco, vittvin på tetrapack 2,5 dl som är perfekt till matlagning

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@pirkko

Finsk sima

I Finland gör man sima och munkar till första maj. Detta är en porlande dryck till varma sommardagar och förr i tiden vi hade…