Sashimi på tonfisk och rädisor

Enkel, frisk tonfisksashimi, som de flesta kan tycka om. Rättika, rädisor, inlagd ingefära och Wasabipasta - det är allt... Plus lite japansk soya. Bilden visar även olivsaltflingor, men dessa är onödiga då soyan är så salt...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g färsk tonfisk
  • 200 g rättika
  • 200 g rädisor
  • 60 g inlagd ingefära SushiGiri
  • 8 cm Wasabipasta
  • Gurkstrimlor
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Skiva tonfisken mycket tunt med elkniv eller filékniv
  2. Strimla rättikan och rädisorna fint
  3. Strimla en gurka fint några varv att dekorera med
  4. Lägg tonfisken på en stor tallrik, som carpaccio
  5. Lägg en hög med vardera rättika och rädisor i mitten
  6. Dekorera med gurkstrimlorna och Wasabin ovanpå
  7. Peppra med färsk svartpeppar
  8. Servera med japansk soya vid sidan, eller häll på försiktigt
  9. Ha lite grovt flingsalt, gärna med oliver, vid sidan för dem som vill (men soyan räcker oftast för att få sälta)
  10. Grönt te eller kall lageröl med lite ljummen saké...

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept