Satay med jordnötspasta

Jordnötspasta är gott som det är, men allt smakar bättre med några frasiga sataymarinerade vegobitar. Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Sataymarinerat vegokött:
  • 400 g valfritt vegokött (kolla noga så att det är glutenfritt)
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • ½ dl sweet chili-sås
  • ½ dl rapsolja
  • 2 msk sojasås
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 tsk mald koriander
  • Jordnötspasta:
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 dl krämigt jordnötssmör
  • ½ dl ljus sojasås
  • 1 dl varmt vatten
  • 2 msk socker
  • 1 förpackning risnudlar, ca 250 g
  • 1 klyfta rödkål, strimlad
  • Sesamfrön

Gör så här

  1. Sataymarinerat vegokött:
  2. Blanda ihop samtliga ingredienser till marinaden. Häll ner i en plastpåse tillsammans med vegoköttet. Vänd runt och låt marinera i minst 30 minuter. Stek sedan gyllene i en het stekpanna.
  3. Jordnötspasta:
  4. Mixa ihop samtliga ingredienser med hjälp av en stavmixer. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner jordnötssåsen och rödkålen.
  5. Strö över sesamfrön och servera tillsammans med sataybitarna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…