Sauerkraut

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 burk surkål
  • 2 st gul lök(ar)
  • 250 g sidfläsk, rökt
  • 2 st äpple
  • 10 st pepparkorn
  • 5 st kryddpepparkorn
  • 8 st enbär
  • 2 st lagerblad
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Använd helst en stor järngryta. Hacka sidfläsket i små tärningar och fräs dessa i smöret. Skala och hacka löken och låt den svettas med fläsket. Skala, kärna ur och skär äpplena i små tärningar. Ha i dessa i grytan. Vänd ned kålen och kryddorna, rör om. Späd med buljong och kanske lite halvtorrt, vitt vin så att kålen hela tiden är täckt med vätska.Låt grytan puttra på låg värme i ca 2 timmar. Se hela tiden till att kålen har nog med vätska. Bäst blir den om du gör den dagen innan och sedan värmer upp den innan servering. Till surkålen kan man servera kassler, korvar och sidfläsk. Kasslern och sidfläsket kan man låta koka med i surkålen den sista halvtimmen av koktiden. Köttet får då en extra god smak. Potatismos passar bra till.

Kommentarer

Hej Cilla hadde tänkt ladda ner ett recept på surkål , men det fans redan. Detta recept är tyskt fans i Mammas kokbok. Rätten är jätte god precis som du gör. Arnelies

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…