Scampi fritti

Min absoluta favoriträtt på restaurang Flustret i Upsala i början på 1970 talet...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g frysta scampi
  • 2 persiljekvistar
  • Raps eller majsolja
  • Smet:
  • 2 dl vetemjöl
  • 1½ dl lättöl
  • 1 tsk salt
  • 2 äggvitor, hårt vispade
  • Tillbehör:
  • Kokt ris
  • Rhode Island sås
  • God sallad

Gör så här

  1. Tina scampin, dela dem i stora bitar.
  2. Vispa ihop mjöl, öl, och salt och vänd sen ned äggvitorna.
  3. Hetta upp oljan. Vänd scampin i lite mjöl, doppa dem sen i smeten och fritera några i sänder tills de är gyllenbruna.
  4. Fritera persiljekvistarna lite snabbt och servera dem med scampin. Servera med fluffligt kokt ris och en god sås - jag gillar Rhode Island till min scampi.
  5. Förslag på såser:
  6. Rhode Island
  7. Vinägrett med citron och persilja
  8. Crème fraiche smaksatt med chilisås
  9. Crème fraiche smaksatt med dill och persilja.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@alsing

Scampi a’ la Indiana

På 80-talet jobbade jag som kock i en restaurang där vi hade denna underbara rätt. Den håller än idag. Perfekt fredagsmysmat eftersom det inte…