Sej med fetaost

Rätten kan förberedas och förvaras i kylskåp innan den tillagas i ugn.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g sejfilé
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 2 tomater
  • 200 g fetaost
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 1 ½ dl mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk hackad dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225º.
  2. Lägg fisken i en ugnssäker form och strö på 1 tsk salt och 1 krm peppar. Skiva tomaterna och lägg dem på fisken. Smula över fetaosten.
  3. Vispa ihop grädde, mjölk och mjöl i en kastrull. Låt koka upp och sjuda ca 5 minuter. Smaka av med ½ tsk salt och 1 krm peppar. Blanda i dill och häll såsen över fisken.
  4. Tillaga mitt i ugnen ca 25 minuter.
  5. Servera med kokt potatis eller ris och en sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept