Sejbullar

Små goda fiskbullar som serveras med gräslök- och ansjovissås och potatis.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g fiskfärs av sej
  • 1 medelstor lök
  • Smör till stekning
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • ½ dl mjölk
  • ½ dl grädde
  • Salt
  • Gräslök- och ansjovissås:
  • 1 dl créme fraiche
  • 1 dl grädde
  • 75 g smör
  • 1 msk ansjovisspad
  • 3-4 grovhackade ansjovisar
  • 3 msk finhackad gräslök
  • Citronsaft efter smak
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör:
  • Kokt potatis eller mos

Gör så här

  1. Sejbullar:
  2. Hacka löken fint och fräs i lite smör.
  3. Blanda ägg, ströbröd, mjölk och grädde. Låt stå och svälla ett tag.
  4. Blanda alla ingredienser och forma till små köttbullar, stek på medelstark värme.
  5. Värm smör, grädde, créme fraiche smaksatt med ansjovisspad, citronsaft, salt och peppar i en kastrull.
  6. Mixa med stavmixer. Strö över den finhackade gräslöken.
  7. Servera bullarna och såsen med kokt eller mosad potatis.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…