Senaps- och kantarellpotatis

Gott till stekt oxfilé, fläskfilé m.m.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg fast potatis med skal
  • Olja till stekning
  • Smör till stekning
  • 3 msk honungsdijonsenap
  • 1/2-1 tsk salt
  • 2-3 krm peppar
  • 2 schalottenlökar
  • 200 g förvällda/konserverade kantareller (2 burkar)
  • 1 dl finskuren salladslök

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i ca 2 cm stora tärningar. Råstek gyllengula i lika delar olja och smör.
  2. Blanda honungsdijonsenap med potatisen. Krydda med salt och peppar. Laga klart i ugnen 20–30 minuter (samtidigt med köttet på 150°C).
  3. Finhacka schalottenlökarna. Fräs löken med förvällda/konserverade kantareller i smör.
  4. Blanda potatisen med svampblandningen och ev finskuren salladslök. Smaka av och lägg gärna upp i portionsformar.
  5. Serveras gärna denna potatisrätt till oxfilé eller fläskfilérätter.
  6. Bjud gärna en grönsallad till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr