Senapsbakad laxfilé med pepparrotssås

Mycket gott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 skinn- och benfria laxfiléer à 150 g
  • 4 tsk skånsk grovkornig senap
  • 1 stor morot
  • 1 stor palsternacka
  • 1 liten kålrot (ca 350 g)
  • 4 potatisar (fast sort, ca 300 g)
  • Olja till stekning
  • Sås
  • 1 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1-2 msk socker
  • 1 msk riven pepparrot (tub)
  • 1/2 msk maizena
  • 2-3 tsk ättiksprit (12 %)
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 ºC.
  2. Lägg laxbitarna i en smord ugnssäker form. Bre ut ett tunt lager senap på varje laxbit. Fördela 1/2 tsk salt och 1 krm peppar på bitarna.
  3. Skala och skiva rotfrukterna och potatisen tunt.
  4. Stek i olja på medelvärme tills potatisen är mjuk och resten av rotfrukterna har lite tuggmotstånd kvar. Tillsätt 3/4 tsk salt och 1 krm peppar.
  5. Ställ in laxen mitt i ugnen 10–12 minuter (eller tills innertemperaturen är 56 ºC).
  6. Koka upp grädde och mjölk. Tillsätt socker och pepparrot. Rör ut majsstärkelsen med lite vatten. Tillsätt redningen till såsen under omrörning och koka den några minuter. Tillsätt ättikspriten. Smaka av med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Servera laxen med rotfrukterna och pepparrotssåsen.

Kommentarer

Utsökt ! Tusen tack för ett underbart recept. Hade dock bara potatis och morötter så jag lade till rödbetor. Jättegott. Mvh Helén

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr