Senapsdoftande lövbiffsgryta

En superenkel gryta, där wokstrimlad lövbiff med champinjoner och senap i krämig sås serveras tillsammans med risoni och grönsaksmosaik!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g champinjoner, skivade
  • 1 msk matfett
  • 2 schalottenlökar, skivade
  • 1 msk Maizena ljus redning
  • 2 1/2 dl Kelda lagalätt, 5%, eller liknande
  • 1 1/2 msk koncentrerad kalvfond
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk osötad fransk senap
  • 300 g lövbiff, wokstrimlad
  • Salt
  • Peppar
  • Till servering:
  • 200 g risoni (risliknande pasta)
  • 150 g broccolibuketter, kokta
  • 150 g blomkålsbuketter, kokta
  • 2 dl majskorn, kokta

Gör så här

  1. Fräs svampen i matfettet i en stekpanna tillsammans med löken. Rör ner ljus redning, lagalätt, kalvfond, vatten och senap. Rör om och låt sjuda tre minuter.
  2. Tillsätt köttet lite i taget, så att grytan kokar hela tiden. Rör om. Låt grytan sjuda två minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka risonin i rikligt med lättsaltat vatten i 11 minuter. Spola av i kallt vatten och låt rinna av. Blanda sedan med de kokta grönsakerna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept