Senapshollandaise

Smakrikare och tuffare än vanlig hollandaise. Bengt på Wedholms Fisk serverade Dijonhollandaise till sin halstrade gösfilé. Jag kör den till alla plattfiskar, främst piggvar (se recept), mer senap om fisken grillas.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 äggulor
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 msk torrt vitt vin
  • 1 krm - eller mindre - cayennepeppar
  • ½ tsk salt
  • 200 g smör
  • ½ msk Pappas senap eller Dijonsenap

Gör så här

  1. Starta i ett vattenbad med äggulorna, det vita vinet, citronsaften, kryddorna, och vispa ihop.
  2. Tillsätt rumsvarmt smör i små portioner, vispa hårt, värm.
  3. När såsen tar sig, smaka av och tillsätt cayennepeppar om det behövs.
  4. Håll såsen varm - den kan inte värmas igen!.
  5. Servera med mina fiskrätter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@ullac

Fisksoppe-gryta

Detta är ett mellanting mellan fiskgryta och soppa. Äts i djupa tillrikar. Man kan byta ut grönsakerna, man behöver ju inte alls ha både…