Senapstorsk

När man tillagar djupfryst fisk blir den bäst om man bara låter fiskblocket tina så pass mycket att man kan skära det i skivor. Senap och purjolök ger god smak åt torsk.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 pkt djupfryst torskfilé, ca 400 g
  • 2 purjolökar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 1/2 msk senap
  • 1 - 2 dl grädde

Gör så här

  1. Låt fiskblocket tina lätt. Rensa och skölj purjolökarna mycket noga. Skär dem i fina strimlor. Bryn purjon i litet matfett tills den är mjuk. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Skär fiskblocket i skivor och bred litet senap på fiskskivorna. Varva purjolök och fisk i en ugnssäker form eller låg kastrull. Häll över grädden. Grädda rätten i 225° ca 20 minuter eller tills fisken verkar genomkokt.
  3. Servera direkt ur formen eller kastrullen med ris eller potatis och någon kokt god grönsak.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@lillill

Lufsa

Enkel och god potatisrätt. Påminner om rårakor men fylligare.

@matfru

God laxlåda

Har god tillgång av laxöring och vill försöka variera lite på temat lax och laxöring. Detta recept är ett av dom.