Sesamkyckling på champinjonpluppar

En saftig kyckling med spröd sesamskorpa. Champinjonplupparna som sugit i sig god köttsaft var perfekta. Servera enkelt med en sallad och ett bröd att suga upp skyn med.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kyckling (1200-1400 g)
  • 300 g champinjoner (stora färska)
  • 1 dl gräddfil
  • 1 tsk worcestersås
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½ tsk curry
  • ½ tsk svartpeppar (grovmald)
  • ½ dl sesamfrön

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda gräddfil, worcestersås och pressad vitlök.
  3. Rör ner alla kryddor utom sesamfrön i filblandningen.
  4. Dela champinjonerna i halvor och lägg med snittytorna neråt i en smord form ca 20x30 cm.
  5. Torka av kycklingen och pensla kryddblandningen runt om.
  6. Sprid sesamfrön runt hela kycklingen.
  7. Lägg kycklingen med bröstsidan upp ovanpå champinjonerna.
  8. Sätt in 1 fals under mitten av ugnen ca 80-90 minuter.
  9. Dela kycklingen i lagom bitar och häll upp skyn till servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…