Sesamwokad kyckling

Sesamfrön är gott i wok tycker jag. Här är en variant med kyckling

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g kycklingkött utan skinn och ben, t ex filé
  • 1 purjolök
  • 1 paprika
  • 1 liten bit färsk ingefära eller ½-1 tsk mald
  • 1 msk olja, gärna sesam- eller olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl chilisås av ketchuptyp
  • 1 msk honung, flytande går bra
  • 2 msk sesamfrön

Gör så här

  1. Skär kycklingköttet i centimetertjocka strimlor. Skölj och strimla purjolök och urkärnad paprika, skala och finstrimla färsk ingefära. Fräs köttet i oljan i en wok eller stor stekpanna på ganska stark värme. Lägg i grönsakerna (och den malda ingefäran) och låt dem fräsa knappt mjuka, salta och peppra. Blanda chilisås och honung och rör ner i pannan. Strö över sesamfrön.
  2. Ris och tomater är gott till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept